Κύτταρο


#|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|ZIndex 


Cell - σύντομη έκδοση

Σε περίπτωση συμφωνίας των ανθρώπων, μηχανήματα, υλικά και μεθόδους έτσι ώστε τα βήματα επεξεργασίας είναι δίπλα και σε διαδοχική σειρά, έτσι ώστε τα μέρη μπορεί να επεξεργαστεί ένα σε έναν χρόνο (ή σε ορισμένες περιπτώσεις σε μια συνεπή μικρή παρτίδα που διατηρείται μέσα από την σειρά της διαδικασίας). Ο σκοπός ενός κυττάρου είναι να επιτύχει και να διατηρήσει effidient συνεχή ροή.


Cell - μακρά έκδοση

Cellular Βιομηχανία είναι ένα μοντέλο για το σχεδιασμό στο χώρο εργασίας, και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του άπαχου συστημάτων παραγωγής. Ο στόχος της βελτιστοποιημένη παραγωγή είναι η επιθετική ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, που ονομάζεται muda, να επιτευχθεί η μέγιστη αποδοτικότητα των πόρων. Cellular παραγωγής, που συχνά ονομάζεται κυτταρική ή κυττάρων παραγωγής, οργανώνει εργοστάσιο εργασίας δάπεδο σε ημι-αυτόνομη και multi-εξειδίκευση των ομάδων, ή την εργασία κύτταρα, που κατασκευάζουν ολοκληρωμένα προϊόντα ή σύνθετα συστατικά. Οι κατάλληλα καταρτισμένοι και να εφαρμοστούν τα κύτταρα είναι πιο ευέλικτη και να ανταποκρίνεται από την παραδοσιακή γραμμή μαζικής παραγωγής, και μπορούν να διαχειριστούν τις διαδικασίες, ελαττώματα, τον προγραμματισμό, τη συντήρηση εξοπλισμού, καθώς και άλλα θέματα κατασκευής πιο αποτελεσματικά.

Ιστορία

Cellular κατασκευής είναι μια σχετικά νέα εφαρμογή της τεχνολογίας της ομάδας, αν και η Πόρτσμουθ Block Mills προσφέρει αυτό που εξ ορισμού αποτελεί ένα πρώιμο παράδειγμα της κυτταρικής παραγωγής. Με το 1808, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα που σχεδιάζονται από τον Marc Isambard Brunel και κατασκευάστηκε από τον Henry Maudslay, ο Mills Block παρήγαγαν 130.000 τεμάχια (τροχαλίες) για το Βασιλικό Ναυτικό ανά έτος σε μεμονωμένες παρτίδες μονάδα, με 10 άνδρες που λειτουργούν 42 μηχανές τοποθετημένα σε τρεις γραμμές ροής της παραγωγής. Η εγκατάσταση αυτή μειώνεται προφανώς απαιτήσεις εργατικό δυναμικό κατά 90% (από 110 έως 10), σημαντικά μειωμένο κόστος και βελτιωθεί σημαντικά η συνέπεια μπλοκ και την ποιότητα. Ομάδα τεχνολογία είναι μια στρατηγική διαχείρισης με τους μακροπρόθεσμους στόχους της παραμονής στην επιχείρηση, την καλλιέργεια, και πραγματοποίηση κερδών. Οι εταιρείες είναι υπό ασφυκτική πίεση να μειώσουν το κόστος, ενώ πληρούν τις υψηλές απαιτήσεις ποιότητας του πελάτη για να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Η επιτυχής υλοποίηση Cellular παραγωγής επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επιτύχουν εξοικονόμηση κόστους και βελτίωση της ποιότητας, ειδικά όταν συνδυάζεται με τις άλλες πτυχές της βελτιστοποιημένη παραγωγή. Τα συστήματα παραγωγής κυττάρων που χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατασκευή τίποτα από υδραυλικών κινητήρων και αντλίες που χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη με τα πλαστικά στοιχεία των συσκευασιών, που έγιναν με ένεση γείσο.

Σχέδιο

Ένα παράδειγμα μιας κινητής διάταξης παραγωγής. Κάθε προϊόν παρασκευάζεται σε δικό του έργο cell.The το στόχο της κυψελοειδούς κατασκευής έχει την ευελιξία να παράγουν μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα χαμηλής ζήτησης, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή παραγωγικότητα της μεγάλης κλίμακας παραγωγή. Σχεδιαστές Cell επιτευχθεί αυτό μέσω της σπονδυλωτής κατασκευής, τόσο ο σχεδιασμός της διαδικασίας και του σχεδιασμού των προϊόντων.

Σχεδιασμός της διαδικασίας

Η διαίρεση του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας σε επιμέρους τμήματα, και την ανάθεση κάθε τμήματος σε ένα κελί έργο, εισάγει την σπονδυλωτής των διαδικασιών. Εάν οποιοδήποτε τμήμα της διαδικασίας πρέπει να αλλάξει, μόνο το συγκεκριμένο κελί θα επηρεαστεί, όχι ολόκληρη η γραμμή παραγωγής. Για παράδειγμα, αν ένα συγκεκριμένο συστατικό ήταν επιρρεπής σε βλάβες, και αυτό θα μπορούσε να λυθεί με την αναβάθμιση του εξοπλισμού, ένα νέο κύτταρο έργο θα μπορούσε να σχεδιαστεί και να προετοιμαστεί, ενώ οι παρωχημένες κύτταρο συνέχιση της παραγωγής. Μόλις το νέο κύτταρο είναι δοκιμασμένα και έτοιμα για παραγωγή, τα εισερχόμενα τμήματα και τις εξερχόμενες τμημάτων από το παλιό κύτταρο θα είναι απλά να αλλάξει το δρομολόγιο για το νέο κύτταρο χωρίς να διαταράξουν το σύνολο της γραμμής παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, την λειτουργία των κυττάρων επιτρέπει την ευελιξία για την αναβάθμιση των διαδικασιών και κάνουν παραλλαγές και σε προϊόντα για την καλύτερη απαιτήσεις των πελατών κοστούμι, ενώ σε μεγάλο βαθμό τη μείωση ή την εξάλειψη του κόστους των διακοπών. Ενώ το μηχάνημα ενδέχεται να είναι λειτουργικά ανόμοια, η οικογένεια των τμημάτων που παράγεται περιέχει παρόμοιες απαιτήσεις επεξεργασίας ή έχει γεωμετρικά ομοιότητες. Έτσι, όλα τα μέρη ακολουθούν βασικά το ίδιο δρομολόγιο με κάποιες μικρές παραλλαγές (π.χ., παρακάμπτοντας μια λειτουργία). Τα κύτταρα μπορεί να έχουν καμία conveyorized κυκλοφορία των τμημάτων ανάλογα με το μηχάνημα, ή μπορεί να έχουν μια γραμμή ροής που συνδέονται με ένα ιμάντα μεταφοράς που μπορεί να παρέχει αυτόματη μεταφορά.

Σχεδιασμός Προϊόντων

Σπονδυλωτής προϊόν πρέπει να ταιριάζει με το σπονδυλωτής των διαδικασιών. Παρά το γεγονός ότι ολόκληρο το σύστημα παραγωγής γίνεται πιο ευέλικτη, κάθε κύτταρο είναι ακόμη βελτιστοποιηθεί για ένα σχετικά στενό φάσμα των καθηκόντων, έτσι ώστε να επωφεληθούν από την μαζική παραγωγή της αποτελεσματικότητας της εξειδίκευσης και της κλίμακας. Στο βαθμό που μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων μπορεί να είναι σχεδιασμένα για να συναρμολογηθούν από ένα μικρό αριθμό modular μέρη, τόσο υψηλή ποικιλία των προϊόντων και η υψηλή παραγωγικότητα μπορεί να επιτευχθεί. Για παράδειγμα, ένα ποικίλο φάσμα των αυτοκινήτων μπορεί να σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν το ίδιο πλαίσιο, ένας μικρός αριθμός των συνθέσεων του κινητήρα, και μια μέτρια ποικιλία αμαξωμάτων, κάθε διαθέσιμο σε μια ποικιλία χρωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, μια μεγάλη ποικιλία από αυτοκίνητα, με διαφορετικές παραστάσεις και εμφανίσεις και λειτουργίες, μπορεί να παραχθεί από το συνδυασμό των αποτελεσμάτων από έναν πιο περιορισμένο αριθμό των κυττάρων εργασίας.

Σε συνδυασμό, κάθε αρθρωτό τμήμα έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο κελί εργασία, ή που είναι αφιερωμένες ομάδες μηχανών ή διαδικασιών παραγωγής. Τα κύτταρα είναι συνήθως μεγαλύτερα από τη χαρακτηριστική συμβατικά σταθμούς εργασίας, αλλά μικρότερο από ένα πλήρες συμβατικό τμήμα. Μετά τη μετατροπή, ένα κινητό διάταξη κατασκευής συνήθως απαιτεί λιγότερο χώρο στο δάπεδο ως αποτέλεσμα της βελτιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής. Κάθε κύτταρο είναι υπεύθυνη για τον εσωτερικό έλεγχο της ποιότητας, τον προγραμματισμό, την παραγγελία και την τήρηση αρχείων. Η ιδέα είναι να τοποθετήσετε την ευθύνη των καθηκόντων αυτών σε εκείνους που είναι πιο εξοικειωμένοι με την κατάσταση και πλέον σε θέση να καθορίσει γρήγορα τυχόν προβλήματα. Τα μεσαία στελέχη δεν έχει πλέον να παρακολουθεί τις εξόδους και τις αλληλεξαρτήσεις του κάθε εργαζόμενου, και αντί να έχει μόνο να παρακολουθεί ένα μικρότερο αριθμό κυττάρων εργασίας και τη ροή των υλικών μεταξύ τους, συχνά επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός συστήματος kanbans.

Εκτέλεση

Η μεγαλύτερη πρόκληση κατά την εφαρμογή της κυτταρικής παραγωγής σε μια εταιρεία είναι η διαίρεση του όλου συστήματος παραγωγής στα κύτταρα. Τα θέματα μπορεί να είναι εννοιολογικά χωρίζεται σε "σκληρά" τα θέματα του εξοπλισμού, όπως η ροή των υλικών και της διάταξης, και η «ήπια» θέματα της διαχείρισης, όπως η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την εταιρική κουλτούρα.

Ο σκληρός ζητήματα είναι ένα θέμα το σχεδιασμό και τις επενδύσεις. Το σύνολο δάπεδο του εργοστασίου προγραμματιστεί εκ νέου, και ο εξοπλισμός είναι τροποποιηθεί ή να αντικατασταθεί για να επιτρέψει την κατασκευή των κυττάρων. Το κόστος των στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής μπορεί να είναι σημαντικό, και άπαχο λογοτεχνία κατασκευή προτείνουμε ότι η εφαρμογή θα πρέπει να καταργηθεί για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων αυτών των διαταραχών όσο το δυνατόν περισσότερο. Η αναδιάταξη του εξοπλισμού (τα οποία μερικές φορές είναι βιδωμένη στο πάτωμα ή ενσωματωμένη στο κτίριο του εργοστασίου) είτε την αντικατάσταση του εξοπλισμού που δεν είναι ευέλικτες ή αρκετά αξιόπιστη για την κατασκευή των κυττάρων αποτελούν επίσης σημαντικό κόστος, αν και μπορεί να δικαιολογηθεί ως η αναβάθμιση απαρχαιωμένων συσκευών. Και στις δύο περιπτώσεις, το κόστος αυτό πρέπει να δικαιολογείται από την εξοικονόμηση κόστους που μπορεί ρεαλιστικά να αναμένεται από το πιο ευέλικτο σύστημα παραγωγής των κυττάρων που εισάγονται, και λανθασμένους υπολογισμούς μπορεί να είναι καταστροφικές. Μια κοινή εποπτεία είναι η ανάγκη για πολλαπλές ιδιοσυσκευές, εξαρτήματα και εργαλεία ή για κάθε κελί. Σχεδιαστεί σωστά, οι απαιτήσεις αυτές μπορούν να φιλοξενηθούν σε ειδικά κύτταρα-έργο που εξυπηρετούν άλλα κύτταρα? Όπως ένα κοινό Τύπου γροθιά ή σταθμό ελέγχου. Πολύ συχνά, όμως, το θέμα είναι ανακάλυψε αργά και κάθε κύτταρο έχει βρεθεί να απαιτεί το δικό του σύνολο εργαλείων.

Η μαλακή θέματα είναι πιο δύσκολο να υπολογιστούν και τον έλεγχο. Η υλοποίηση της κατασκευής των κυττάρων συχνά περιλαμβάνει την κατάρτιση των εργαζομένων και τον επαναπροσδιορισμό και την ανακατανομή των θέσεων εργασίας. Κάθε ένας από τους εργάτες σε κάθε κύτταρο θα πρέπει ιδανικά να είναι σε θέση να ολοκληρώσει όλο το φάσμα των καθηκόντων που απαιτούνται από αυτό το κελί, και συχνά αυτό σημαίνει να είναι πιο πολλαπλές δεξιότητες ό, τι ήταν προηγουμένως. Για το λόγο αυτό, τη μετάβαση από μια προοδευτική τύπου γραμμή συναρμολόγησης της παραγωγής με την κυτταρική είναι συχνά καλύτερη διαχείριση των σταδίων με τα δύο είδη συνυπάρχουν για ένα χρονικό διάστημα. Επιπλέον, τα κύτταρα αναμένεται να είναι αυτο-διαχείριση (σε κάποιο βαθμό), και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μάθουν τα εργαλεία και τις στρατηγικές για την αποτελεσματική ομαδική εργασία και τη διαχείριση, τα καθήκοντα που οι εργαζόμενοι στα συμβατικά περιβάλλοντα εργοστάσιο είναι εντελώς αχρησιμοποίητα σε. Στο άλλο άκρο του φάσματος, η διαχείριση θα βρείτε επίσης τις θέσεις εργασίας τους επαναπροσδιορίζεται, καθώς πρέπει να υιοθετήσει μια περισσότερο "hands-off" προσέγγιση που θα επιτρέψει την λειτουργία των κυττάρων για την αποτελεσματική αυτο-διαχείριση. Αντ 'αυτού, πρέπει να μάθουν να εκτελέσετε μια πιο εποπτεία και υποστηρικτικό ρόλο, διατηρώντας ένα σύστημα όπου τα κύτταρα έργο αυτό-βελτιστοποίηση μέσω προμηθευτή-input-διαδικασία-εκροών-πελάτη (SIPOC) σχέσεις. Αυτά τα μαλακά θέματα, αν και είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά, αποτελούν μια σημαντική πρόκληση για την υλοποίηση κατασκευής των κυττάρων? Ένα εργοστάσιο με μια διάταξη παραγωγής των κυττάρων, αλλά χωρίς εργαζόμενους κατασκευή των κυττάρων και τα διευθυντικά στελέχη είναι απίθανο να επιτευχθούν τα οφέλη κατασκευής κυττάρων.

Προϊόν νέων επιχειρήσεων μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαχειριστεί, αν εκπαίδευση συνέλευση πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά σταθμού-από-σταθμό σε μια σταθερή γραμμή συναρμολόγησης. Όπως κάθε φορέας εκμετάλλευσης σε ένα κελί είναι υπεύθυνο για μεγαλύτερο αριθμό των συναρμολογημένων μερών και των επιχειρήσεων, ο χρόνος που απαιτείται να έχει τον έλεγχο της ακολουθίας και των τεχνικών είναι αισθητά πιο μεγάλη. Εάν χρησιμοποιούνται πολλαπλές παράλληλες κύτταρα, κάθε κελί θα πρέπει να ξεκινήσει χωριστά (δηλαδή πιο αργή ράμπα παραγωγής) ή ίση με πόρους εκπαίδευση (που σημαίνει περισσότερο στο σύνολο). Η εξέταση της εσωτερικής δυναμικής της ομάδας του κυττάρου προσωπικότητες, και άλλα χαρακτηριστικά είναι συχνά περισσότερο από μια ανησυχία στην κυτταρική παραγωγή, λόγω της προσέγγισε και συν-εξάρτηση των μελών της ομάδας? Ωστόσο ορθή εφαρμογή αυτή είναι ένα σημαντικό όφελος της κυτταρικής παραγωγής.

Οφέλη και το κόστος

Υπάρχουν πολλά οφέλη της κυτταρικής παραγωγής για μια εταιρεία, εάν εφαρμοστεί σωστά. Πιο άμεσα, οι διαδικασίες γίνονται πιο ισορροπημένη και αυξάνει την παραγωγικότητα, επειδή το πάτωμα κατασκευής έχει αναδιοργανωθεί και διαμορφωμένο.

Μέρος κίνημα, set-up χρόνο, και χρόνο αναμονής μεταξύ των εργασιών είναι μειωμένη, με αποτέλεσμα τη μείωση της εργασίας στην απογραφή της προόδου απελευθέρωση αδρανής κεφαλαίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα αλλού. Cellular παραγωγής, σε συνδυασμό με τα άλλα βιομηχανική παραγωγή και οι just-in-time διαδικασίες, επίσης, βοηθά στην εξάλειψη της υπερπαραγωγής από μόνο παράγει τα στοιχεία, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Τα αποτελέσματα είναι μείωση του κόστους και τη βελτίωση του ελέγχου των πράξεων.

Υπάρχουν κάποιες δαπάνες για την εφαρμογή κυτταρικής παραγωγής, ωστόσο, εκτός από το set-up του κόστους του εξοπλισμού και τις διακοπές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μερικές φορές διάφορα κύτταρα εργασία μπορεί να απαιτεί τα ίδια μηχανήματα και εργαλεία, που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διπλές προκαλώντας μεγαλύτερη επένδυση του εξοπλισμού και μείωσε χρησιμοποίησης των μηχανημάτων. Ωστόσο, αυτό είναι θέμα της βελτιστοποίησης και μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω του σχεδιασμού της διαδικασίας.


Διάγραμμα τώρα

Chartitnow Ελληνική Διαφήμιση

Advertising

Ορισμός σε κινέζικα | Ορισμός στη γαλλική γλώσσα | Ορισμός στα ιταλικά | Ορισμός στα ισπανικά | Ορισμός στα ολλανδικά | Ορισμός στα πορτογαλικά | Ορισμός στα γερμανικά | Ορισμός στα ρωσικά | Ορισμός στα ιαπωνικά | Ορισμός στην ελληνική γλώσσα | Ορισμός στην τουρκική | Ορισμός στα Εβραϊκά | Ορισμός στα αραβικά | Ορισμός στα σουηδικά | Ορισμός στην κορεατική | Ορισμός σε Χίντι | Ορισμός στο Βιετνάμ | Ορισμός στην πολωνική | Ορισμός στην Ταϊλάνδη