Brainstorming


#|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|ZIndex 


Brainstorming - σύντομη έκδοση

(1) Η διαδικασία της σύλληψης ιδέες των ανθρώπων και την οργάνωση σκέψεις τους γύρω από κοινά θέματα.

(2) οι μέθοδοι της ομάδας επίλυσης προβλημάτων που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ιδέας του προϊόντος? Υπάρχουν πολλές αλλαγές στη μορφή της χρήσης, κάθε παραλλαγή με το δικό του όνομα.


Brainstorming - μακρά έκδοση

Brainstorming είναι μια τεχνική ομάδα δημιουργικότητα σχεδιαστεί για να παράγουν ένα μεγάλο αριθμό ιδεών για την επίλυση ενός προβλήματος. Το 1953 η μέθοδος ήταν δημοφιλές από Alex Osborn Faickney σε ένα βιβλίο με τίτλο Εφαρμοσμένη Φαντασία. Osborn πρότεινε ότι οι ομάδες θα μπορούσε να διπλασιαστεί η δημιουργική παραγωγή τους με καταιγισμό ιδεών.

Αν και brainstorming έχει γίνει μια δημοφιλής τεχνική ομάδα, οι ερευνητές δεν έχουν βρει αποδείξεις για την αποτελεσματικότητά του για την ενίσχυση είτε ποσότητα ή την ποιότητα των ιδεών που δημιουργούνται. Λόγω των ανωτέρω προβλημάτων που αποσπά την προσοχή, την κοινωνική Λούφα, ο φόβος της αξιολόγησης, και η παρεμπόδιση της παραγωγής, ανταλλαγής ιδεών οι ομάδες είναι λίγο πιο αποτελεσματική από ό, τι τα άλλα είδη των ομάδων, και είναι στην πραγματικότητα λιγότερο αποτελεσματική από ό, τι τα άτομα που εργάζονται ανεξάρτητα. Στην εγκυκλοπαίδεια της δημιουργικότητας, Tudor Rickards, στην είσοδο του στο brainstorming, συνοψίζει τις διαμάχες της και δείχνει τους κινδύνους της συγχωνεύοντας την παραγωγικότητα στην εργασία της ομάδας με την ποσότητα των ιδεών.

Αν και παραδοσιακά brainstorming δεν αυξάνει την παραγωγικότητα των ομάδων (όπως μετράται από τον αριθμό των ιδεών που παράγονται), μπορεί να προβλέπει ακόμα οφέλη, όπως η αύξηση του ηθικού, ενισχύοντας την απόλαυση της εργασίας, και τη βελτίωση της ομαδικής εργασίας. Έτσι, καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες έχουν γίνει για να βελτιωθεί η ανταλλαγή ιδεών ή τη χρήση πιο αποτελεσματική παραλλαγές της βασικής τεχνικής.

Κανόνες

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί κανόνες στο brainstorming. Αυτές έχουν ως στόχο να μειώσει τις κοινωνικές αναστολές μεταξύ των ομάδων των μελών, την τόνωση της γενιάς ιδέα, και αύξηση της συνολικής δημιουργικότητα της ομάδας.

Έμφαση στην ποσότητα: Αυτός ο κανόνας είναι ένα μέσο για την ενίσχυση διαφορετικών παραγωγής, με στόχο να διευκολυνθεί η επίλυση προβλημάτων μέσα από το αξίωμα, ποσότητα φυλές ποιότητα. Η υπόθεση είναι ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ιδεών που δημιουργούνται, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να παραχθεί μια ριζική και αποτελεσματική λύση.
Συγκρατείστε την κριτική: Σε ανταλλαγή ιδεών, η κριτική των ιδεών που παράγονται θα πρέπει να τεθεί «σε αναμονή». Αντ 'αυτού, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επέκταση ή προσθήκη στις ιδέες, διατηρώντας κριτική για ένα μεταγενέστερο «κρίσιμη φάση» της διαδικασίας. Με την αναστολή της απόφασης, οι συμμετέχοντες θα αισθανθούν ελεύθεροι να παράγουν ασυνήθιστες ιδέες.
Καλώς ασυνήθιστες ιδέες: Για να πάρετε μια καλή και μακρά λίστα των ιδεών, ασυνήθιστες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες. Μπορούν να παραχθούν με την εξέταση από τις νέες προοπτικές και την αναστολή υποθέσεις. Αυτοί οι νέοι τρόποι σκέψης μπορεί να προσφέρει καλύτερες λύσεις.
Συνδυάστε και να βελτιώσει τις ιδέες: Οι καλές ιδέες μπορούν να συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα ενιαίο καλύτερα καλή ιδέα, όπως προτείνεται από το σύνθημα "1 +1 = 3". Πιστεύεται να προωθήσει την ναυπήγηση των ιδεών μέσα από μια διαδικασία σύνδεσης.

Διάγραμμα του καταιγισμού ιδεών Μέθοδος συνεδρία

Ορισμός του προβλήματος

Πριν από μια συνεδρία καταιγισμού ιδεών, είναι κρίσιμο να καθορίσει το πρόβλημα. Το πρόβλημα πρέπει να είναι σαφής, όχι πολύ μεγάλο, και συλλαμβάνονται σε μια συγκεκριμένη ερώτηση, όπως «Τι υπηρεσία για κινητά τηλέφωνα δεν είναι διαθέσιμο τώρα, αλλά πρέπει να γίνουν;". Αν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, ο διαμεσολαβητής θα πρέπει να το σπάσει σε μικρότερα συστατικά, καθένα με το δικό του ερώτημα.

Δημιουργήστε ένα σημείωμα φόντο

Το υπόμνημα φόντο είναι η πρόσκληση και ενημερωτική επιστολή για τους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει το όνομα του συνεδρία, το πρόβλημα, την ώρα, την ημερομηνία και τον τόπο. Το πρόβλημα περιγράφεται με τη μορφή της ερώτησης, και μερικές ιδέες παράδειγμα είναι given.The σημείωμα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες εκ των προτέρων, ώστε να μπορούν να σκέφτονται το πρόβλημα εκ των προτέρων.

Επιλογή των συμμετεχόντων

Ο διαμεσολαβητής συνθέτει το brainstorming ομάδα, που αποτελείται από τους συμμετέχοντες και ένα συλλέκτη ιδέα. Μια ομάδα 10 ή λιγότερα μέλη είναι γενικά πιο παραγωγική. Πολλές παραλλαγές είναι δυνατή, αλλά την ακόλουθη σύνθεση προτείνεται.

Πολλά μέλη πυρήνα του έργου που έχουν αποδείξει την αξία τους.
Αρκετοί επισκέπτες από το εξωτερικό του έργου, με συγγένεια με το πρόβλημα.
Ένας συλλέκτης ιδέα που καταγράφει τις προτεινόμενες ιδέες.

Δημιουργήστε μια λίστα με ερωτήσεις που οδηγούν

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο καταιγισμός ιδεών δημιουργικότητα μπορεί να μειωθεί. Αυτή τη στιγμή, ο διαμεσολαβητής θα πρέπει να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, προτείνοντας ένα προβάδισμα ερώτηση στην απάντηση, όπως Μπορούμε να συνδυάσουμε αυτές τις ιδέες; Ή πώς για αναζήτηση από μια άλλη προοπτική;. Το καλύτερο είναι να προετοιμάσει κατάλογο των εν λόγω οδηγεί πριν από τη συνεδρίαση αρχίζει.

Διεξαγωγή συνόδου

Ο μεσολαβητής έχει ως αποτέλεσμα τη συνεδρία καταιγισμού ιδεών και εξασφαλίζει ότι τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού. Τα βήματα σε μια τυπική συνεδρίαση είναι τα εξής:

Μια προθέρμανση συνεδρία, για να εκθέσει τους συμμετέχοντες αρχάριος στην κριτική-ελεύθερο περιβάλλον. Ένα απλό πρόβλημα είναι προβληματισμός, για παράδειγμα, τι θα έπρεπε να είναι ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος συνταξιοδότηση; ή τι μπορεί να βελτιωθεί σε Microsoft Windows;.
Ο διαμεσολαβητής παρουσιάζει το πρόβλημα και δίνει μια άλλη εξήγηση, αν χρειαστεί.
Ο συντονιστής ζητά από το brainstorming ομάδα για τις ιδέες τους.
Εάν δεν ιδέες είναι επικείμενη, ο διαμεσολαβητής προτείνει ένα προβάδισμα για την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους, και ο συλλέκτης ιδέα τους αρχεία.
Για να εξασφαλισθεί η σαφήνεια, οι συμμετέχοντες μπορούν να επεξεργαστεί τις ιδέες τους.
Όταν ο χρόνος είναι επάνω, ο διαμεσολαβητής οργανώνει τις ιδέες με βάση το στόχο θέμα και ενθαρρύνει τη συζήτηση.
Οι ιδέες είναι κατηγοριοποιούνται.
Ολόκληρη η λίστα είναι επανεξεταστούν για να διασφαλιστεί ότι όλοι καταλαβαίνουν τις ιδέες.
Διπλότυπο ιδέες και οι οποίες αποσύρονται προφανώς ανέφικτες λύσεις.
Ο διαμεσολαβητής ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και δίνει σε κάθε δείγμα της εκτίμησης.

Η διαδικασία

Οι συμμετέχοντες που έχουν ιδέες, αλλά δεν ήταν σε θέση να τους παρουσιάσει ενθαρρύνονται να γράψετε τις ιδέες και να παρουσιάσουν τους αργότερα.
Ο συλλέκτης ιδέα πρέπει αριθμό των ιδεών, έτσι ώστε ο πρόεδρος να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό για την ενθάρρυνση μιας στόχος γενιά ιδέα, για παράδειγμα: Έχουμε 44 ιδέες τώρα, ας το πάρει με 50!.
Ο συλλέκτης ιδέα θα πρέπει να επαναλάβετε την ιδέα με τα λόγια αυτός ή αυτή έχει γράψει αυτολεξεί, για να επιβεβαιώσετε ότι εκφράζει την έννοια που προορίζεται από τον εντολέα.
Όταν περισσότεροι συμμετέχοντες έχουν τις ιδέες, το ένα με το πιο σχετίζονται ιδέα πρέπει να έχει προτεραιότητα. Αυτό να ενθαρρύνει επεξεργασία σε προηγούμενες ιδέες.
Κατά τη διάρκεια μια συνεδρία καταιγισμού ιδεών, διευθυντών και άλλων ανωτέρων μπορεί να αποθαρρύνονται από την παρακολούθηση, δεδομένου ότι μπορεί να εμποδίσει και να μειώσει την επίδραση των τεσσάρων βασικών κανόνων, ιδίως την παραγωγή ασυνήθιστες ιδέες.

Εκτίμηση

Brainstorming είναι όχι μόνο για τη δημιουργία ιδεών για τους άλλους να αξιολογεί και επιλέγει τους. Συνήθως την ίδια την ομάδα, σε τελική φάση της, θα αξιολογήσει τις ιδέες και επιλέξτε μία ως λύση στο πρόβλημα πρότεινε στην ομάδα.

Η λύση δεν πρέπει να απαιτούν από τους πόρους ή τις ικανότητες των μελών της ομάδας δεν έχουν ή δεν μπορούν να αποκτήσουν.
Αν απόκτηση πρόσθετων πόρων ή δεξιοτήτων είναι απαραίτητη, που πρέπει να είναι το πρώτο μέρος της λύσης.
Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για τη μέτρηση της προόδου και της επιτυχίας.
Τα βήματα για την υλοποίηση της λύσης πρέπει να είναι σαφές σε όλους, και υπόκειται από το διορισμό των μελών, έτσι ώστε η κάθε χώρα θα έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.
Πρέπει να υπάρχει μια κοινή διαδικασία λήψης αποφάσεων για να καταστεί δυνατή η συντονισμένη προσπάθεια να προχωρήσει, και να αναθέσει καθήκοντα που του έργου εκτυλίσσεται.
Θα πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση με ορόσημα για να αποφασίσει αν η ομάδα είναι σε καλό δρόμο προς την κατεύθυνση μιας τελικής λύσης.
Θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα για τη συμμετοχή, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να διατηρούν τις προσπάθειές τους.

Παραλλαγές

Ονομαστική τεχνική ομάδα
Η ονομαστική τεχνική ομάδα είναι ένα είδος brainstorming που να ενθαρρύνει όλους τους συμμετέχοντες να έχουν ισότιμο λόγο στη διαδικασία. Είναι, επίσης, χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα ιεραρχημένο κατάλογο των ιδεών.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν τις ιδέες τους ανώνυμα. Στη συνέχεια, ο συντονιστής συλλέγει τις ιδέες και το καθένα είναι ψηφιστεί από την ομάδα. Η ψηφοφορία μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια ανάταση της χειρός υπέρ μιας συγκεκριμένης ιδέας. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται απόσταξη.

Μετά την απόσταξη, η κορυφαία ιδέες μπορούν να σταλούν πίσω στην ομάδα ή σε υποομάδες για περαιτέρω προβληματισμό. Για παράδειγμα, μια ομάδα μπορούν να εργαστούν με το χρώμα που απαιτούνται σε ένα προϊόν. Μια άλλη ομάδα μπορεί να λειτουργήσει με το μέγεθος, και ούτω καθεξής. Κάθε ομάδα θα επιστρέψει σε ολόκληρη την ομάδα για την κατάταξη από τις αναφερόμενες ιδέες. Μερικές φορές οι ιδέες που προηγουμένως είχαν πέσει μπορεί να μετατεθεί για άλλη μια φορά η ομάδα προχώρησε στην επαναξιολόγηση των ιδεών.

Είναι σημαντικό ότι ο διαμεσολαβητής πρέπει να εκπαιδεύονται σε αυτή τη διαδικασία πριν να επιχειρήσετε να διευκολύνει αυτήν την τεχνική. Η ομάδα πρέπει να προετοιμάζονται και να ενθαρρυνθεί ώστε να ενστερνισθεί τη διαδικασία. Όπως όλες οι προσπάθειες της ομάδας, μπορεί να χρειαστούν μερικές συνεδρίες πρακτική να εκπαιδεύσει την ομάδα με τη μέθοδο πριν από την αντιμετώπιση των σημαντικών ιδεών.

Ομάδα τεχνικής περνώντας

Κάθε πρόσωπο σε μια κυκλική ομάδα γράφει κάτω από μια ιδέα, και στη συνέχεια περνάει το κομμάτι χαρτί στο επόμενο πρόσωπο σε μια δεξιόστροφη κατεύθυνση, ο οποίος προσθέτει μερικές σκέψεις. Αυτό συνεχίζεται μέχρι όλοι παίρνουν του ή της αρχικής κομμάτι χαρτί πίσω. Με αυτή τη φορά, είναι πιθανό ότι η ομάδα θα έχει σε μεγάλο βαθμό επεξεργασίας σε κάθε ιδέα.

Η ομάδα μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα «Βιβλίο Ιδέα» και μετά μια λίστα διανομής ή απόδειξη δρομολόγησης στο μπροστινό μέρος του βιβλίου. Στην πρώτη σελίδα είναι μια περιγραφή του προβλήματος. Το πρώτο πρόσωπο για να λάβετε το βιβλίο παραθέτει τις δικές του ιδέες και στη συνέχεια διαδρομές του βιβλίου στο επόμενο πρόσωπο στον κατάλογο διανομής. Το δεύτερο πρόσωπο που μπορεί να συνδεθεί νέες ιδέες ή να προσθέσετε τις ιδέες του προηγούμενου προσώπου. Αυτό συνεχίζεται μέχρι η λίστα διανομής έχει εξαντληθεί. Η παρακολούθηση «διαβαστεί» συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια να συζητήσουν τις ιδέες που καταγράφονται στο βιβλίο. Η τεχνική αυτή απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά επιτρέπει στα άτομα χρόνος να σκεφτεί σοβαρά για το πρόβλημα.

Ομάδα μέθοδο χαρτογράφησης ιδέα

Αυτή η μέθοδος της ανταλλαγής ιδεών έργων με τη μέθοδο του συνεταιρίζεσθαι. Μπορεί να βελτιωθεί η συνεργασία και να αυξήσει την ποσότητα των ιδεών, και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες συμμετέχουν και απορρίπτονται χωρίς ιδέες.

Η διαδικασία αρχίζει με ένα καλά καθορισμένο θέμα. Κάθε brainstorms συμμετέχοντα ξεχωριστά, τότε όλες οι ιδέες που συγχωνεύθηκαν σε ένα μεγάλο χάρτη ιδέα. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης σταθεροποίησης, οι συμμετέχοντες μπορούν να ανακαλύψουν μια κοινή κατανόηση των θεμάτων που μοιράζονται τις έννοιες πίσω από τις ιδέες τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανταλλαγής, οι νέες ιδέες που μπορεί να προκύψουν από την ένωση, και προστίθενται στο χάρτη, καθώς και. Όταν λαμβάνονται υπόψη όλοι οι ιδέες, η ομάδα μπορεί να δώσει προτεραιότητα ή / και να αναλάβουν δράση.

Ηλεκτρονική ανταλλαγή ιδεών

Ηλεκτρονική ανταλλαγή ιδεών είναι μια ηλεκτρονική έκδοση του εγχειριδίου τεχνική brainwriting. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μπορεί να βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης, ή τη χρήση peer-to-peer λογισμικού.

Ο συντονιστής στέλνει την ερώτηση από μέλη της ομάδας, και να συμβάλλουν ανεξάρτητα στέλνοντας τις ιδέες τους πίσω στον διαμεσολαβητή. Ο διαμεσολαβητής συντάσσει στη συνέχεια μια λίστα με τις ιδέες και το στέλνει πίσω στην ομάδα για την περαιτέρω ανατροφοδότηση. Ηλεκτρονική ανταλλαγή ιδεών εξαλείφει πολλά από τα προβλήματα του προτύπου ανταλλαγής ιδεών, όπως η παρεμπόδιση της παραγωγής και της σύλληψης αξιολόγησης. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι όλες οι ιδέες μπορούν να αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά στην αρχική τους μορφή, και στη συνέχεια να ανακτηθούν αργότερα για περαιτέρω σκέψη και συζήτηση. Ηλεκτρονική ανταλλαγή ιδεών επιτρέπει επίσης πολύ μεγαλύτερες ομάδες στον καταιγισμό ιδεών για ένα θέμα από ό, τι θα έπρεπε κανονικά να είναι παραγωγικοί σε ένα παραδοσιακό συνεδρία αναζήτησης λύσεων.

Άλλες τεχνικές καταιγισμού ιδεών είναι web-based, και να επιτρέψει συντελεστές για να υποβάλετε σχόλια τους ανώνυμα μέσω της χρήσης των avatars. Αυτή η τεχνική επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συνδεθούν για πάνω από μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, συνήθως μία ή δύο εβδομάδες, για να επιτρέψει στους συμμετέχοντες κάποιο «χρόνος πόντισης» πριν δημοσιεύσετε τις ιδέες και τα σχόλιά τους. Αυτή η τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης νέων προϊόντων, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε σειρά τομέων στους οποίους συλλογής και αξιολόγησης των ιδεών θα ήταν χρήσιμη. Ο καθηγητής Olivier Toubia του Πανεπιστημίου Κολούμπια έχει διεξάγει εκτεταμένη έρευνα στον τομέα της γενιάς ιδέα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα κίνητρα είναι εξαιρετικά πολύτιμη στο πλαίσιο ανταλλαγής ιδεών.

Σκηνοθεσία brainstorming

Σκηνοθεσία καταιγισμού ιδεών είναι μια παραλλαγή της ηλεκτρονικής ανταλλαγής ιδεών (που περιγράφεται παραπάνω). Αυτό μπορεί να γίνει χειροκίνητα ή με τους υπολογιστές. Σκηνοθεσία brainstorming λειτουργεί όταν ο χώρος των λύσεων (δηλαδή, τα κριτήρια για την αξιολόγηση είναι μια καλή ιδέα) είναι γνωστό πριν από τη συνεδρίαση. Εάν είναι γνωστό, ότι τα κριτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιορίσει σκόπιμα τη διαδικασία ιδεασμό.

Σε σκηνοθεσία brainstorming, κάθε συμμετέχων δίνεται ένα φύλλο χαρτιού (ή ηλεκτρονική μορφή) και είπε για την ανταλλαγή απόψεων ερώτηση. Τους ζητείται να παράγουν μία απάντηση και να σταματήσει, τότε όλα του τα χαρτιά (ή μορφές) είναι τυχαία ανταλλάσσονται μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξετάσουν την ιδέα που έλαβαν και να δημιουργήσει μια νέα ιδέα που βελτιώνει την ιδέα ότι με βάση τα αρχικά κριτήρια. Τα έντυπα στη συνέχεια αντάλλαξαν και πάλι και οι ερωτώμενοι καλούνται να βελτιώνουν τις ιδέες, και η διαδικασία επαναλαμβάνεται για τρεις ή περισσότερους γύρους.

Στο εργαστήριο, σε σκηνοθεσία brainstorming έχει βρεθεί να τριπλασιάσει σχεδόν την παραγωγικότητα των ομάδων μέσω των ηλεκτρονικών brainstorming.

Ατομική brainstorming

"Ατομική Brainstorming" είναι η χρήση του brainstorming σε μια μοναχική βάση. Κατά κανόνα περιλαμβάνει τεχνικές όπως η ελεύθερη γραφή, δωρεάν ομιλία, του συνεταιρίζεσθαι λέξη, και το «ιστό της αράχνης», που είναι μια οπτική σημειώσεων τεχνική κατά την οποία ένα διάγραμμα άνθρωποι τις σκέψεις τους. Ατομική καταιγισμού ιδεών είναι μια χρήσιμη μέθοδος στην δημιουργική γραφή και έχει αποδειχθεί ότι είναι ανώτερο από το παραδοσιακό συγκρότημα brainstorming.

Άλλες παραλλαγές

Ένα από τα προβλήματα μπορεί να είναι να βρείτε τις καλύτερες ερωτήσεις. Αυτό έχει κληθεί questorming. Ένα άλλο από τα προβλήματα για brainstorming μπορεί να είναι να βρούμε τις καλύτερες μεθόδους αξιολόγησης για ένα πρόβλημα.

Συμπέρασμα

Brainstorming είναι μια δημοφιλής μέθοδος της αλληλεπίδρασης ομάδας και στα δύο εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Αν και δεν παρέχει ένα μετρήσιμο πλεονέκτημα στη δημιουργική παραγωγή, καταιγισμού ιδεών είναι μια ευχάριστη άσκηση που είναι συνήθως θετική απήχηση στους συμμετέχοντες. Νεότερες παραλλαγές του brainstorming επιδιώκουν να ξεπεράσουν εμπόδια όπως η παρεμπόδιση της παραγωγής και μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί ανώτερη από την αρχική τεχνική. Πόσο καλά αυτές τις νεότερες μεθόδους εργασίας, και κατά πόσον ή όχι θα πρέπει να ταξινομηθεί ως brainstorming, οι ερωτήσεις που απαιτούν περαιτέρω έρευνα.Chartitnow

Advertising

Ορισμός σε κινέζικα | Ορισμός στη γαλλική γλώσσα | Ορισμός στα ιταλικά | Ορισμός στα ισπανικά | Ορισμός στα ολλανδικά | Ορισμός στα πορτογαλικά | Ορισμός στα γερμανικά | Ορισμός στα ρωσικά | Ορισμός στα ιαπωνικά | Ορισμός στην ελληνική γλώσσα | Ορισμός στην τουρκική | Ορισμός στα Εβραϊκά | Ορισμός στα αραβικά | Ορισμός στα σουηδικά | Ορισμός στην κορεατική | Ορισμός σε Χίντι | Ορισμός στο Βιετνάμ | Ορισμός στην πολωνική | Ορισμός στην Ταϊλάνδη