Cel


#|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|ZIndex 


Cell - korte versie

Een opstelling van mensen, machines, materialen en methoden die processtappen bij elkaar liggen en in volgorde, zodat onderdelen kunnen worden verwerkt een voor een (of in sommige gevallen op een consequente kleine partij die wordt onderhouden door het proces volgorde). Het doel van een cel is het bereiken en handhaven effidient continue stroom.


Cell - lange versie

Cellular Manufacturing is een model voor de inrichting van de werkplek, en is een integraal onderdeel van lean manufacturing-systemen. Het doel van lean manufacturing is de agressieve minimalisering van afval, de zogenaamde muda, te bereiken een maximale efficiëntie van de middelen. Cellulaire productie, ook wel cellulaire of cel productie, regelt de fabrieksvloer arbeid in de semi-autonome en multi-opgeleide teams, of op het werk cellen, die de vervaardiging complete producten of complexe componenten. Goed opgeleide en geïmplementeerd cellen zijn meer flexibele en responsieve dan de traditionele massa-productie lijn, en kan managen processen, defecten, planning, onderhoud van apparatuur en andere productie-problemen efficiënter.

Geschiedenis

Cellular manufacturing is een vrij nieuwe toepassing van de generieke technologie, maar de Portsmouth Block Mills biedt wat per definitie een vroeg voorbeeld van de cellulaire productie vormt. Door 1808, met behulp van machines ontworpen door Marc Isambard Brunel en gebouwd door Henry Maudslay, werden de Block Mills produceert 130.000 blokken (katrollen) voor de Royal Navy per jaar in eenheid percelen, met 10 mannen die 42 machines in drie productie-flow lijnen. Deze installatie blijkbaar minder mankracht eisen met 90% (van 110 tot 10), lagere kosten aanzienlijk en sterk verbeterde blok consistentie en kwaliteit. Group Technology is een management strategie met doelstellingen op lange termijn van een verblijf in het bedrijfsleven, groeien, en het maken van winst. Bedrijven staan ​​onder hevige druk om kosten te besparen, terwijl het voldoen aan de hoge kwaliteit verwachtingen van de klant om een ​​concurrentievoordeel te behouden. Het succesvol implementeren van Cellulaire productie stelt bedrijven in staat om kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen te realiseren, vooral in combinatie met de andere aspecten van lean manufacturing. Cel productiesystemen worden momenteel gebruikt om iets te fabriceren van hydraulische pompen en motoren gebruikt in de vliegtuig naar kunststof verpakkingen componenten gemaakt met behulp van spuitgieten.

Ontwerp

Een voorbeeld van een cellulaire productie lay-out. Elk product is vervaardigd in haar eigen werk cell.The doel van de cellulaire productie is met de flexibiliteit om een ​​hoge verscheidenheid van geringe vraag producten te produceren, met behoud van de hoge productiviteit van grootschalige productie. Cell-ontwerpers te bereiken dit door middel van modulariteit in zowel proces-ontwerp en product design.

Proces Design

De verdeling van het gehele productieproces in afzonderlijke segmenten, en de toewijzing van elk segment een werk cel, introduceert de modulariteit van processen. Als een segment van het proces moet worden veranderd, zou alleen de bepaalde cel worden getroffen, niet de hele productielijn. Bijvoorbeeld, als een bepaald onderdeel was gevoelig voor fouten, en dit kan worden opgelost door het upgraden van de apparatuur, kan een nieuw werk cel worden ontworpen en voorbereid, terwijl de verouderde cel voortzetting van de productie. Zodra de nieuwe cel is getest en klaar voor productie, zullen de inkomende en uitgaande onderdelen om delen van de oude cel eenvoudig worden doorgeschakeld naar de nieuwe cel zonder dat de gehele productie lijn verstoren. Op deze manier werken cellen in staat stellen de flexibiliteit om processen te verbeteren en variaties om producten te maken zodat deze beter aansluiten eisen van de klant, terwijl vooral het verminderen of elimineren van de kosten van stilstand. Terwijl de machine kan worden functioneel verschillend, de familie van de geproduceerde onderdelen bevat soortgelijke eisen of verwerking heeft geometrische overeenkomsten. Zo, alle onderdelen in principe volgen dezelfde route met enkele kleine variaties (bijv., het overslaan van een operatie). De cellen kunnen geen transporteur beweging van delen tussen machines, of ze kunnen een stroom lijn met elkaar verbonden door een transportband die automatische overschrijving kunnen bieden.

Product Design

Product modulariteit moeten overeenkomen met de modulariteit van processen. Hoewel de hele productie-systeem wordt flexibeler, wordt elke individuele cel nog steeds geoptimaliseerd voor een relatief smalle bandbreedte van taken, om te profiteren van de massa-productie-efficiëntie van specialisatie en schaalvergroting. In de mate dat een grote verscheidenheid aan producten kunnen worden ontworpen om te worden samengesteld uit een klein aantal modulaire onderdelen, zowel een hoge variëteit aan producten en een hoge productiviteit kan worden bereikt. Kan bijvoorbeeld een gevarieerd aanbod van auto's worden ontworpen om hetzelfde chassis, een klein aantal van de motor configuraties, en een matige verschillende carrosserieën, elk beschikbaar in een waaier van kleuren te gebruiken. Op deze manier kan een grote verscheidenheid aan auto's, met verschillende optredens en optredens en functies, worden geproduceerd door het combineren van de uitgangen van een meer beperkt aantal werk-cellen.

In combinatie, is elk modulair onderdeel is ontworpen voor een bepaald werk cel, of dedicated clusters van machines of productieprocessen. Cellen zijn meestal groter dan de typische traditionele werkplekken, maar kleiner dan een volledige conventionele afdeling. Na de conversie, een cellulair productie lay-out vergt doorgaans minder vloeroppervlak als gevolg van de geoptimaliseerde productieprocessen. Elke cel is verantwoordelijk voor haar eigen interne controle van de kwaliteit, planning, bestellen, en administratie. Het idee is om de verantwoordelijkheid van deze taken op degenen die het meest bekend met de situatie en het meest in staat om snel lossen eventuele problemen. Het middle management niet langer te controleren van de uitgangen en onderlinge relaties van elke werknemer, en in plaats daarvan alleen te controleren een kleiner aantal cellen van het werk en de stroom van materiaal tussen beide landen, vaak bereikt met behulp van een systeem van kanbans.

Uitvoering

De grootste uitdaging bij de uitvoering van cellulaire productie in een bedrijf is de verdeling van de gehele productie-systeem in de cellen. De problemen kunnen conceptueel worden onderverdeeld in de "harde" aspecten van apparatuur, zoals de materiaalstroom en lay-out, en de "zachte" aspecten van het management, zoals bijscholing en bedrijfscultuur.

De harde punten zijn een kwestie van design en investeringen. De hele werkvloer is herschikt, en apparatuur wordt gewijzigd of vervangen van de cellen de productie mogelijk te maken. De kosten van werkonderbrekingen tijdens de uitvoering kan aanzienlijk zijn, en lean manufacturing literatuur te bevelen dat de uitvoering moet worden afgebouwd om de gevolgen van dergelijke verstoringen te minimaliseren zo veel mogelijk. De herschikking van de apparatuur (die soms is vastgeschroefd aan de vloer of ingebouwd in de fabriek gebouw) of de vervanging van apparatuur die niet is flexibel of betrouwbaar genoeg voor cel de productie ook aanzienlijke kosten met vormen, hoewel het gerechtvaardigd kan zijn als het upgraden van verouderde apparatuur. In beide gevallen, de kosten moeten worden gerechtvaardigd door de kostenbesparingen die realistisch kunnen worden verwacht van de meer flexibele cel productie-systeem dat wordt ingevoerd, en misrekeningen kunnen rampzalig zijn. Een gemeenschappelijke toezicht is de noodzaak voor meerdere mallen, programma's en of gereedschappen voor elke cel. Goed ontworpen, kunnen deze eisen worden ondergebracht in specifieke taak-cellen dienen andere cellen, zoals een gemeenschappelijke ponsmachine of test station. Te vaak echter is het probleem laat ontdekt en elke cel is gevonden om zijn eigen set van tooling nodig hebben.

De zachte onderwerpen zijn moeilijker te berekenen en te controleren. De implementatie van cel productie gaat vaak gepaard met opleiding van werknemers en de herdefiniëring en de herverdeling van banen. Elk van de werknemers in elke cel moet idealiter in staat zijn om het volledige scala van taken vereist van die cel volledig, en vaak betekent dit dat meer multi-geschoold dan voorheen. Om deze reden is de overgang van een progressieve lopende band type van de productie om cellulaire vaak best geleide in stadia met beide soorten naast elkaar bestaan ​​voor een periode van tijd. Daarnaast worden cellen zullen naar verwachting self-managing (tot op zekere hoogte) te zijn, en dus werknemers moeten de instrumenten en strategieën voor effectief teamwork en management te leren, taken die werknemers in de conventionele fabriek omgevingen zijn volledig ongebruikt aan. Aan de andere kant van het spectrum, zal het management ook hun werk opnieuw gedefinieerd, omdat ze moeten een meer "hands-off" aanpak te laten werken cellen effectief zelf te beheren. In plaats daarvan moeten ze leren om een ​​meer toezichthoudende en ondersteunende rol te spelen, het onderhouden van een systeem waarbij het werk cellen zelf te optimaliseren door de leverancier-input-proces-output-klant (SIPOC) relaties. Deze zachte onderwerpen, terwijl het moeilijk vast te stellen, vormen een grote uitdaging voor de cel de productie de uitvoering; een fabriek met een productie-lay-out cel, maar zonder cel productie-werknemers en managers is het onwaarschijnlijk dat de cel de productie te behalen.

Product start-ups kunnen worden moeilijker te beheren als de montage training werd traditioneel uitgevoerd station-by-station op een vaste assemblagelijn. Aangezien elke operator in een cel is verantwoordelijk voor een groter aantal van geassembleerde onderdelen en activiteiten, de tijd die nodig is om de volgorde meester en technieken is aanzienlijk langer. Als er meerdere parallelle cellen worden gebruikt, moet elke cel afzonderlijk worden gelanceerd (dus langzamer productie oprit) of met gelijke opleiding middelen (betekenis meer in totaal). De overweging van de interne cel groepsdynamiek, persoonlijkheden en andere kenmerken is vaak meer een punt van zorg in de cellulaire productie als gevolg van de dichter en mede-afhankelijkheid van de teamleden, maar goed uitgevoerd is dit een groot voordeel van cellulaire productie.

Kosten en baten

Er zijn veel voordelen van de cellulaire productie voor een bedrijf indien correct toegepast. De meeste onmiddellijk, processen meer in evenwicht komen en de productiviteit neemt toe, omdat de productie vloer is gereorganiseerd en opgeruimd.

Deel beweging, set-up tijd, en de wachttijd tussen de operaties worden verlaagd, wat resulteert in een vermindering van de work in progress inventaris vrij inactief kapitaal dat kan beter elders benut. Cellulaire productie, in combinatie met de andere lean manufacturing en just-in-time processen, ook helpt bij het elimineren overproductie door alleen het produceren van items wanneer ze nodig zijn. De resultaten zijn kostenbesparingen en de betere controle van de operaties.

Er zijn een aantal kosten voor de uitvoering van cellulaire productie, echter, in aanvulling op de set-up kosten voor de uitrusting en de onderbrekingen zoals hierboven vermeld. Soms ander werk cellen kunnen vereisen dezelfde machines en gereedschappen, mogelijk resulterend in verdubbeling waardoor een hogere investering van apparatuur en verlaagd machine gebruik. Echter, dit is een kwestie van optimalisatie en kan worden aangepakt door middel procesontwerp.


Grafiek nu

Chartitnow Nederlandse Banner

Advertising

Definitie in het Chinees | Definitie in het Frans | Definitie in het Italiaans | Definitie in het Spaans | Definitie in het Nederlands | Definitie in het Portugees | Definitie in het Duits | Definitie in het Russisch | Definitie in het Japans | Definitie in het Grieks | Definitie in het Turks | Definitie in het Hebreeuws | Definitie in het Arabisch | Definitie in het Zweeds | Definitie in het Koreaans | Definitie in het Hindi | Definitie in het Vietnamees | Definitie in het Pools | De definitie in de Thaise